Dinàmiques

En aquest apartat de la nostra web hi trobareu dinàmiques per a les vostres activitats, ja siguin de lleure o d’un altre àmbit. Les dinàmiques són útils per a que grups de persones que no es conèixen trenquin el gel, o per a dinamitzar activitats amb un objectiu concret. Als agrupaments escoltes les fem servir a diari i normalment s’obtenen resultats molts positius. No oblidis enviar-nos les teves dinàmiques. El rebost el fem entre totes i tots!.

Dinàmiques de presentació:

Aquest tipus de dinàmiques es realitzen per a trencar el gel en grups de persones que no es conèixen i que han de treballar plegades, com per exemple es fà a les branques dels agrupaments escoltes a l’inici de curs.

-Identificació amb animals: els participants es col·loquen en cercle, i es demana a un d’ells que digui el seu nom i amb quin animal s’identifica i amb quin animal no s’identifica. Un cop acabada la presentació, haurà de d’escollir a algú per a que es presenti i així successivament.

-Em dic…i em pica…: els participants es col·loquen en un cercle. Es demana un voluntari per a començar la dinàmica. El voluntari haurà de dir el seu nom i què li pica, per exemple, “em dic marc i em pica l’orella”, a continuació, el participant de la seva dreta (o de la seva esquerra) haurà de dir, “ell es diu Marc i li pica l’orella, jo em dic Joan i em pica la mà”, i així successivament fins a tornar a arribar al Marc. Al final s’hauran repetit tantes vegades els noms que tots se’n recordaran!.

-El llumí: cada participant haurà d’encendre un llumí i haurà de presentar-se mentre aquest estigui encés. És una dinàmica molt senzilla per a trencar el gel entre persones que no es conèixen de res.

-La teranyina: per a realitzar aquest dinàmica es necessitarà un cabdell de llana. Un participant agafa la punta del cabdell, diu el seu nom i el passa a un altre participant, que dirà el seu nom i el passarà a un altre participant, i així successivament. A la vegada, un cop s’hagin presentat tots els participants, s’haurà de desfer la teranyina, els participants hauran de repetir el seu nom i passar el cabdell a la persona que els hi havia passat anteriorment.

Altres dinàmiques:


-Dinàmica dels valors:

Aquesta dinàmica es pot realitzar amb nois i noies a partir de 16 anys. La durada serà d’uns 20 o 30 minuts. El material necessari només són uns fulls de papaer.

Funcionament:

L’animador col·locarà al terra uns paperets on, en cada un d’ells, hi haurà escrit un valor. N’hi haurà de repetits i seran bons i dolents.Cada persona n’escollirà tres. Després es formaran parelles i aquestes, dels sis valors que trindran, n’escolliran tres. Després la parella s’ajuntarà amb una altra parella i dels sis valors, en triaran tres també. I així successivament. Finalment només quedarà un grup amb tres valors solament. Per finalitzar, es comentarà el resultat i si s’han deixat enrere algun valor important per a ells.

-Dinàmica dels gomets:

Aquesta dinàmica es pot realitzar en grups més o menys nombrosos, posem a partir de 15 persones, i a partir dels 14 anys. La durada de la dinàmica d’entre 15 i 20 minuts. Necessitarem gomets de diferents colors i diferents formes.

Funcionament:

S’enganxa un gomet al front de cadascú sense que sàpiga quina forma té i quin color. N’hi hauran de repetits. Però, solament una sola persona tindrà un gomet d’un color i forma diferent a tots, és a dir, que no coincidirà ni de color ni de forma amb cap persona. Un cop acabat això, l’animador dirà que s’han d’agrupar, formar grups, segons el color o la forma, com ells vulguin. L’inconvenient és que ho hauran de fer sense parlar. Ells podran fer gestos afirmatius o negatius per saber si estan en el grup adequat o no. Després d’una estona, l’animador veurà que més o menys tothom té grup menys una persona. Si això no canvia, l’animador pararà la dinàmica. Analitzarà la situació i preguntarà el motiu de que hi hagi una persona sense grup. Tothom respondrà que aquesta persona està sola perquè no es podia ajuntar en cap grup. Llavors l’animador exposarà que ell havia dit que s’agrupessin en grups, però no en quina mena de grups. Si s’haguéssin agrupat per formes geomètriques, podrien haver fet un sol grup, i el més important, que tothom estaria en un grup.

-Perfils:

Aquesta dinàmica es realitza en grups d’uns 10 o 16 participant, sempre hauran de ser parelles. L’edat dels participants pot oscil·lar entre els 10 i els 15 anys. La durada serà d’aproximadament una hora. Per a dur-la a terme es necessiten folis blancs, cadires, miralls, llapissos de color, gomes i material per a maquillar, com ara barres de maquillatge, llapis d’ulls, crema hidratant, crema desmaquilladora,…

Funcionament:

Es distribueixen els participants per parelles i se’ls dóna un foli a cadascú amb diferents llapissos de colors. Se’ls demana que dibuixin en el paper el perfil de la cara de la persona que tenen al davant. En ell se’ls fa pintar l’expressió de cara que els suggereix (tristesa, passotisme, mal humor…) Un cop fet això es maquilla la cara de la persona amb l’expressió que hem dibuixat al paper.Quan totes les parelles estiguin maquillades es fa una posada en comú de les diferents expressions que s’han maquillat i cada persona expressa si està d’acord o no amb la imatge que ha creat l’altra persona d’ella.

– Illa deserta

El nombre de participants és indiferent, i l’edat recomenada és a partir de 14 anys. No es necessita material, només ganes de compartir!.

Funcionament:

El monitor explica als participants que el transatlàntic amb el que estan de vacances està a punt d’enfonsar-se i l’unica salvació es la d’anar amb els bots salvavides fins a una illa deserta. Però dins els bots salvavides han de porta la roba que ja porten més tres objectes que han de portar dins una bossa. Aquests objectes poden tenir varis valors per a ells: ja siguin de superviència, personal, etc…Una vegada cada participant ja hagi triat els seus tres objectes de valor, se’ls diu que han de fer parells de dos i trar-ne 3 objectes per parelles, després es fa el mateix per 4, fins arribar que la totalitat dels participants ha de triar 3 objectes de valor que se’n portarien a l’illa deserta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: