Documentació

En aquest apartat de la web, hi trobareu recursos necessaris per a dur a terme una bona planificació de les vostres activitats de lleure, i d’altres documents que creiem que us poden ser d’utilitat en aquest sentit.

En concret, en aquest apartat, ens centrarem en l’aspecte legal de  les activitats de lleure, és a dir, en la documentació que s’ha de dur  a les excurcions, en els permisos que s’han de demanar per a realitzar segons quin tipus d’activitat, etc…també proporcionarem documentació variada de caire organitzatiu, que considerem que us pot ser d’utilitat. No dubteu en compartir la documentació que cregueu que pot ser-nos d’utilitat, trobareu la informació de contacte a l’apartat “@”, el rebost de continguts el fem entre tots!.

-Informació general sobre les activitats de lleure:

A continuació hi pengem un documents que explica breument la documentació necessària de la que cal disposar per a dur a terme una activitat de lleure amb menors de 18 anys, tant de part de l’entitat organitzadora o promotora de l’activitat com per part dels participants d’aquest. A més també hi han nocions bàsiques sobre com fer una farmaciola o l’alimentació i el material personal que cal dur a una excurció. Pel que fà als aspectes legals, la documentació està actualitzada a data d’avui (novembre 2009), és possible que aquesta vagi canviant. En tot cas, si heu de fer alguna activitat especial, informeu-vos bé durant la preparació d’aquesta. Podreu trobar la documentació en el seu context original aquí.

Informació general sobre les activitats de lleure (pdf)

-Notificació d’activitats:

Al llarg de tot l’any, si bé sobretot en les èpoques de vacances, nombrosos grups de joves i d’entitats dedicats a l’educació d’infants i d’adolescents en el lleure realitzen activitats fora del seu lloc habitual de residència i en contacte amb el medi natural o rural que els acull. A fi de vetllar especialment per la seva qualitat pedagògica i per la seguretat dels participants davant qualsevol imprevist, des de l’any 1981 la Generalitat de Catalunya va considerar aconsellable regular les activitats d’aquesta mena quan es fan en l’àmbit territorial de Catalunya. Podeu trobar la informació en el seu context original aquí, o bé descarregar-vos el pdf a continuació.

Notificació d’activitats amb menors d’edat (pdf)

-Notificació d’activitats on-line:

En el cas que, segons la legislació vigent, hagueu de notificar una activitat, la pàgina web de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, permet realitzar aquest tràmit on-line. Feu click sobre de la imatge per a fer la notificació d’activitats.

 

-Anem preparats:

La Secretaria de Joventut edita aquesta publicació per oferir les informacions i les recomanacions necessàries per garantir un bon nivell qualitatiu en totes les activitats d’educació en el lleure i per vetllar tant per la seguretat i la integritat física dels participants com pel respecte al medi natural que les acull. Fés click sobre la foto per descarregar-te’l.

 

 

-Preguntes i respostes del lleure educatiu:

Preguntes i respostes del lleure educatiu és un llibre de Joaquim Díaz, Rubèn Fornós i Jordi Iglesias, amb il·lustracions d’Armand Díaz, editat amb el suport de la secretaria de Joventut de la Generlitat de Catalunya, i l’escola d’educadors en el lleure de l’Empordà, i planteja tot un seguit de preguntes i respostes que hom es pot fer sobre l’educació en el lleure, tot introduïnt una visió crítica d’aquesta. El llibre es pot descarregar lliurement, des de la web de la generalitat de Catalunya, “gencat”, i es pot veure la descàrrega en el seu context  original aquí. Féu click sobre la imatge per a descarregar-vos-la directament.

 

 

-Folletó sobre seguretat en el menjar en activitats de lleure:

Aquest és un folletó realitzat per Coordinació territorial a Girona de la Secretaria General de la Joventut, i explica algunes normes bàsiques d’alimentació i de seguretat en el menjar en les activitats de lleure. Féu click sobre la imatge per a descarregar-vos el folletó.

 

-Autoritació activitats:

A l’Agrupament Escolta d’Olesa, tenim, a la nostra intranet, a la qual poden accedir tant mares, pares, com nenes i nens, unes plantilles d’autoritzacions per a les diferents activitats que es puguin realitzat. Volem posar a la vostra disposició dues plantilles: una d’autorització a la participació en activitats dels nens per part dels pares, i una altre d’autorització a viatge en vehicles privats (ja sigui d’altres pares, com de caps de l’agrupament)(s’acostuma a usar més en branques grans, amb pocs integrants i que volen fer desplassaments més ràpids i còmodes). No obstant, volem deixar clar que, aquests documents no són, en cap cas, de descàrrega de responsabilitats, sinó una simple autorització per a que un menor d’edat pugui realitzar l’activitat. Podeu descarregar-los en pdf.

Autorització activitats (pdf)

Autorització per a desplaçaments amb vehicles privats (pdf)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: