Tallers

En aquest apartat de la pàgina web, hi trobareu tallers per a fer amb els nens i les nenes. Procurarem que siguin tallers senzills, que no requerèixin de molt material i que siguin divertits per a la canalla. Poc a poc anirem penjant-hi més recursos. Pots, també, enviar-nos els teus!

-Taller de bombolles:

Material: filferro, gasses, sabó del plats, cola en pols per empaperar.

Desenvolupament: l’aigua amb el sabó i la cola s’ha de preparar hores abans, si pot ser amb 24 hores d’antelació, perquè ha de reposar la  barreja.  La barreja d’aigua, sabó i cola s’ha de fer en les proporcions adequades, sinó la bombolla no tancarà. És suficient amb una cullerada gran de cola en pols, per cada 1,5 litres d’aigua, i 1/4 de got de sabó. 
És un taller molt vistós, les bombolles poden arribar a tenir una mida molt gran, i els nens s’ho passaran d’allò més bé.

-Taller de figuretes de neu:

Material: plastilina, súperglue-3, un pot de vidre, plastidecors.

Desenvolupament: és un taller que consisteix en fer una figura de plastilina, enganxar-la en la tapa d’un pot, posar-hi aigua a dins i encenalls de plastilina, i per últim tancar el pot amb el ninot enganxat. D’aquesta forma queda un pot amb un ninot dintre i encenalls de plastilina flotant. Sembla que sigui un objecte d’aquests que tenen una figura i cosetes blanques que floten com si fos neu. 

Recomanacions: és convenient fer-ho abans, per poder dir als nens tots aquells detalls que cal tenir en compte perquè no surti malament. Per exemple: que el ninot ha de tenir molta base, que no ha d’ocupar tota la tapa perquè sinó no es podria tencar…

-Taller de maraques:

Material: rotllos de cartró, paper de W.C., cola blanca, arròs i cinta meravella.

Desenvolupament: es tapa un dels costats del tub amb cinta meravella, s’afegeix l’arròs dintre i es tapa l’altre forat amb cinta meravella; tot seguit, se’ls donen pinzells i han d’anar encolant el rotllo de cartró amb (aigua i cola blanca) i anar posant tires de paper de W.C., i si volen poden donar-hi formes. Una vegada ja tinguem cobert tot el rotllo de cartró i l’hi haguem donat la forma volguda, el deixarem assecar. Un dels avantatges d’aquest material és que s’asseca ràpidament, segons la quantitat de cola que haguem fet servir. Després, un cop secs, els pintarem a gust de cadascú.

Recomanacions: crear petits grups i anar movent els nens de grup perquè es vagin coneixent. Realitzar algun joc mogut mentre esperem que s’assequin les maraques.

-Taller de posaespelmes:

Material: 1 got de vidre (nocilla),plastilina de colors, boletes de vidre de peixera de colors, enganxament de barra, purpurina, vernís, 1 espelma de xinxeta.

Desenvolupament: untem una part del got de vidre (per fora) amb la pega. Seguidament hi anem enganxant, tot estenent-la amb els dits, la plastilina d’un color i després d’un altre (mirant que es barregin els colors fent l’efecte d’unes aigües). Untem un altre part del got i repetim l’operació fins que el got quedi ple de plastilina. Hem de mirar de deixar petits forats per després col·locar-hi les pedretes de vidre, també enganxades amb la pega. Quan ja tenim tots els espais plens hi posem purpurina enganxada. Després ho envernissem i ho deixem assecar. Quan sigui sec posem l’espelma a dins i l’encenem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: